Sidang Tergempar DUN Di Bawah Pokok, Nizar Mendapat Undi Percaya ~~Harakahdaily
Tue | Mar 03, 09 | 10:32:01 am MYT

IPOH, 3 Mac (Hrkh) - Sidang tergempar DUN telah diadakan di bawah sepohon pokok berdekatan tempat letak kereta di depan Bangunan Perak Darul Ridzuan setelah kesemua wakil rakyat Pakatan Rakyat dan Speaker tidak dibenarkan masuk pagi tadi

Sidang itu dikendalikan dan dipengerusikan sendiri oleh Speaker DUN V Sivakumar dan meminta orang ramai yang hadir meyaksikan 'acara penuh sejarah' itu agar tidak menepuk tangan ataupun memberi sorakan. Siva meminta mereka yang dianggarkan kira-kira 300 orang supaya menghormati sidang DUN itu.

Ia diadakan di bawah sepohon pokok, dan semua 27 wakil rakyat Pakatan Rakyat termasuk Menteri Besar Perak Dato' Seri Nizar Jamaluddin hadir dengan dipengerusikan oleh Speaker yang berpakaian rasmi. Tiada kerusi untuk semua 28 ahli DUN tersebut.

Pintu masuk ke bangunan tersebut ditutup dan dikawal oleh kira-kira 100 anggota polis, yang turut mengadakan sekatan jalanraya menuju ke situ.

Kira-kira jam 10.20 pagi usul pertama yang dibentangkan bahawa menyatakan undi percaya kepada Menteri Besar Pakatan Rakyat, Dato' Seria Mohamad Nizar Jamaluddin telah diluluskan dengan sebulat suara.-azm_


TPM:

pokok apa tu?
pokok melaka tuanku.
jadi kita namakan negeri ini negeri 'melaka'

itu...kisah sejarah...

pokok apa tempat sidang DUN tu?
pokok KEPAYANG tuanku.
Ooo jadi... kita tukar nama negeri ni?
mohon derhaka..jangan tuanku...
apa boleh buat...nak santap pahit, nak buang sayang...
...perak jugalah. tak akan jadi emas.0 Responses so far.

Post a Comment

Terima Kasih Kerana Memberi Komen Anda