" ...anda fikirkanlah bagaimanakah kos perbelanjaan lawatan rasmi luar negara YAB PM boleh diperolehi dengan begitu detail, cepat dan pantas oleh pihak pembangkang?.

NONE"Bagaimanakah juga penerbangan percutian peribadi YAB PM juga boleh diperolehi dengan begitu detail dan cepat oleh pihak pembangkang? Dan banyak lagi contoh-contoh lain. Apakah ia diperolehi dengan mudah jika tidak kerana ada orang dalam yang membocorkan segala maklumat sulit itu?''

"Jika salah, mungkin saya boleh tidur lena dan bersyukur keadaan itu tidak berlaku, walaupun saya mungkin dipersalahkan kerana menulis sesuatu yang tidak berlaku.

"Apa yang saya tulis ini mungkin sedikit memeranjatkan, tapi biarlah pihak-pihak tertentu yang menyiasat mengenai kebenarannya.

"Jika dakwaan itu benar, tulis Zaini, ia adalah sesuatu yang cukup bahaya dan sesuatu yang drastik harus dilakukan supaya pengkhianat-pengkhianat ini dibersihkan secepat mungkin daripada sistem kerajaan.

"Ia adalah satu perancangan yang halus, licik dan terancang yang boleh menjejaskan kerajaan semasa," tambahnya. ( baca Malaysiakini...)

TPM: Jadi nampaknya benarlah PM bergerak secara peribadi, bercuti /relaks dan berbelanja besar tu? Begitu detail dan benar. Zaini telah membuka rahsia 'kebenaran' kerja buat PM dan isterinya. Katanya pihak pembangkang ada 'kaki'nya mendapat, menyalur atau menyebarkan maklumat. Selalunya di dalam sesebuah keluarga yang porak-peranda, suami-isteri yang suka bergaduh... anak-anak akan givap dan fedap. Mereka atau salah seorang dari mereka tidak segan silu akan mencerita kepada jiran atau orang lain.

Jadi tidak peliklah ada kalangan mereka daripada kalangan orang dalam yang sudah givap dan fedap dengan DS Najib dan DS RM tu.... mereka adalah tukang-tukang 'cah keting' yang berselerak di dalam Umno / BN sendiri. Tak caya?

0 Responses so far.

Post a Comment

Terima Kasih Kerana Memberi Komen Anda